Malmö har fått en av Sveriges vassaste produktionsbyråer.

Mjukvaruutvecklaren och Open Source-experten Purple Scouts förvärv av Tibet Server gör dem till den ultimata produktionspartnern med helhetslösningar inom webb och mobilt.

Purple Scout grundades i Malmö 2004 och har sedan dess blivit en digital aktör att räkna med. De erbjuder Open Source-baserade mjukvarulösningar, men utvecklar också egna mjukvaruverktyg och mobilapplikationer. Purple Scout arbetar med de flesta typer av företag, även reklam- och webbyråer.

Tibet Server har under tio år utvecklat en unik webbplattform för att kunna erbjuda kompletta webblösningar. Nu har de tillsammans med Purple Scout bildat en digital produktionsbyrå som erbjuder kompletta webb- och mobillösningar.

Johan Strömhage, vd på Purple Scout, ser Tibet Server som ett drömförvärv: ”Tack vare våra gemensamma spetskompetenser kan vi nu erbjuda våra kunder en unik helhetslösning inom digital produktion. Tibet Server blir ett starkt komplement för oss vad gäller mobilapplikationer, då de hanterar själva informationsöverföringen.”

Martin Lidgard, vd på Tibet Server: ”Denna affär ger Tibet Server bästa förutsättningar att med 300 nya medarbetares kunnande inom webb- och mobillösningar tillmötesgå våra kunders behov inom e-handel, kundrelationer och webbårsredovisningar. Samtidigt skapas en intressant möjlighet för de tidigare ägarna att stärka sitt fokus på flygindustrin i ett separat bolag.”

Förvärvet genomfördes den 1 april och Tibet Server har redan flyttat in i Purple Scouts lokaler vid Stortorget i Malmö. Tillsammans satsar de på att vidareutveckla lösningar för befintliga kunder och leverera ny plattformsoberoende app- och webbteknik.

”Vi vill lyfta upp Malmö och Skåne på kartan som en nationell spelare i ett nytt segment. Eftersom vi kommer från mjukvaruhållet är vi inte intresserade av att konkurrera med exempelvis reklambyråer. I stället kan vi erbjuda en stark produktionspartner som tar hand om teknikbiten”, säger Johan Strömhage.


För mer information, ring Johan Strömhage på 0733-22 90 02 eller Martin Lidgard på 0732-00 10 60.